eindelijk een berichtje van mij!! - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Corina Zwarteveld - WaarBenJij.nu eindelijk een berichtje van mij!! - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Corina Zwarteveld - WaarBenJij.nu

eindelijk een berichtje van mij!!

Door: Corina

Blijf op de hoogte en volg Corina

05 Oktober 2009 | Ghana, Sunyani

hallo iedereen,

het is eindelijk gelukt om op de site te komen. met mij gaat het prima. voel me goed en begin mijn draai aardig te vinden met de kinderen. ook al ken ik ze nog niet allemaal bij naam. en haal ik er nog wel eens een aantal door elkaar.
we zijn samen met andere vrijwilligsters begonnen met het leeghalen van de container. ze hebben hier een container staan op het terrein die is overgebracht van nederland met spullen voor het weeshuis. deze zijn we nu aan het uitzoeken en opruimen. een hele klus, maar wel erg leuk om te doen.
en ook leuk om te zien dat we er verder mee komen.
Van de week naar de waterput geweest. er is een vrouw in nederland die geld hiervoor heeft gesponserd. erg mooi om te zien dat het geld dan zo goed besteed wordt en dat mariette en moses niet alleen aan hanukkah denken maar ook aan de rest van de bevolking. het was een erg mooie route ernaar toe. we hebben cacao zien groeien en geproefd. het is dan nog niet echt cacao, want daar gaat een heel proces aan vooraf. maar het was in ieder geval erg lekker.
verder hebben we een plannetje gemaakt wat we hier de komende tijd willen doen met de kinderen.wat ik nu zoal doe op een dag is s ochtends helpen met de kinderen wassen en aankleden en eten geven. wat met ze spelen. bezig met de container. s middags de kinderen weer helpen met wassen en aankleden eten geven en spelen. en savonds na mijn eigen eten de kinderen even naar bed doen. het gaat allemaal op de ghanese manier. en wat chaotischer maar daar begin ik ook aan te wennen.ook zijn we al een aantal keren naar het ziekenhuis geweest en naar fysiotherapie. ook dat duurt allemaal langer. een voorbeeld daarvan is vanmorgen. we waren om 9 uur in het ziekenhuis en werden pas om kwart voor 12 geholpen en liepen om half 1 het ziekenhuis weer uit.maar wel erg veel lol gehad.
mijn dwarsfluit heb ik ook meegenomen en viel in de smaak bij de kinderen.
het weer is hier verder prima, behalve vandaag veel regen, heb al een aardig kleurtje gekregen.

ook in de tussentijd een kerkdienst meegemaakt. deze wordt op het terrein door moses gegeven. ook dit gaat heel anders dan in nederland, maar wel erg leuk om wat van een andere cultuur te proeven. de kinderen leren ons nu de liedjes die zij zingen. een enkel liedje zingen we ook wel in nederland. ze kijken dan erg raar als ik mee begin te zingen.

iedereen erg bedankt voor de lieve berichtjes, zowel in me album of op een andere manier. ik vind het erg leuk en doet me erg goed.

dit was het berichtje voor deze keer. volgende keer zal ik wat meer proberen over de kinderen zelf te vertellen.

jullie allemaal ook het beste en tot over een tijdje als ik weer een berichtje plaats.

• 05 Oktober 2009 - 14:51

TANTE ADA.:

iK HEB NU NIKS TE VERTELLEN WANT IK HEB JE NET EEN MAIL NAAR JOU GESTUURD,HEEL VEEL SUCCES EN FIJN DAT JE HET ZO NAAR JE ZIN HEEFT.
    GENIET ER VAN EN DENK GOED AAN JEZELF.

VEEL LIEFS.
    TANTE ADA.

• 05 Oktober 2009 - 15:58

Fam De Rooij:

Hallo Corina
    Wat heb je een lastige rijs gehad, 12 uur in de bus gezeten.Gelukkig ben je veilig op de plaats van bestemming aan gekomen.Wij hopen dat je er een fijne tijd hebt.

H.Groeten van Oom Henk en Tante Annie

• 05 Oktober 2009 - 16:28

Ada:

Fijn iets van je te horen Corina!! Het klinkt goed! Wat zullen de kinderen een plezier aan je beleven, alleen die warmte in jouw gulle lach al!! Veel plezier nog meid!!

• 05 Oktober 2009 - 19:51

Greet:

Hoi Corina,

Wat leuk om (nu eindelijk) jouw enthousiaste verhaal te lezen! Gelukkig ben je goed aangekomen(niet in het verkeerde vliegtuig gestapt) en heb je het al naar je zin. Wij wensen jou nog een hele fijne tijd en kijken uit naar het volgende bericht.
    Liefs van Jan-Pieter, Greet,Lana en Jiu-Lin

• 07 Oktober 2009 - 17:00

Elles:

Hee Corina,

Wauw, wat super om je verhaal te lezen, ik had al een klein beetje van jou moeder gehoord hoe het ging, maar vind het erg leuk om nu ook iets van jou te lezen. Goed dat je je zo op je gemakt voelt en dat je het naar je zin hebt, fijn om te horen :).

Ik mail je igg nog even!

Liefs, Elles.

• 07 Oktober 2009 - 19:58

Fam Wiegersma:

Hallo Corina Fijn dat je een goede reis gehad hebt.Hier regend het ook .Een fijne tijd daar Wiegersma

• 08 Oktober 2009 - 21:20

Greetje:

ha corina,

Fijn van je te horen en zulke positieve berichten te lezen!
    Geniet van al het goede, en ze zullen daar vast en zeker ook erg van jou genieten!
    Ik kijk uit naar je volgende bericht en denk aan je!

veel liefs greetje (niet je tante haha handig al die dubbele namen!)

• 12 Oktober 2009 - 18:09

Lonneke:

Corina:D!
    Super leuk klinkt het, en tof dat je je draai al hebt gevonden daar! Ondertussen al klaar met uitzoeken?:) Is de kerk een beetje te vergelijken met die van Nakpanduri?:P Ik wens je het allerbeste, geniet ervan en veel succes bij alles wat je doet!
    Liefs Lonneke!

• 12 Oktober 2009 - 19:12

Diana:

Nou ja, was dat nou khad vorige week iets achter gelaten, maar dat is helemaal niet geplaatst. Dan nog maar een keer: errug leuk om wat van je te lezen en dat het ook allemaal positief is. Blijkbaar wen je al goed aan het Afrikaanse ritme, want we hebben wel verdraaid lang op een berichtje van je moeten wachten... Belooft niet veel goeds voor het volgende bericht, maar khou je gewoon in de gaten!

Liefs Diana

• 14 Oktober 2009 - 21:52

Jannie Van Gils:

hoi corina leuk om je eerste bericht te lezen ,je heb al heel wat beleeft erg leuk en mooi werk .groeten

• 15 Oktober 2009 - 10:40

Marijke Kluin:

Hoi Corina, fijn dat het goed gaat en zo te lezen heb je het erg naar je zin!
    groetjes Marijke

• 17 Oktober 2009 - 17:37

Tante Ada.:

Fijn hoor dat je het zo goed naar je zin heeft.
    Echt leuk dat je 14 okt. naar Heleen gebeld heeft het was echt een verassing voor haar.
    Ik wens je nog een goede tijd toe, en geniet maar van de kindertjes.

Veel liefs tante ada.