ziekenhuis en meer
Door: Corina
Blijf op de hoogte en volg Corina
04 December 2009 | Ghana, Sunyani
hallo iedereen,
heb verteld dat ik dus mee mocht lopeen op de verlosafdeling. Dit was echt super. kregen eerst een rondleiding. lag er een heel klein kindje wat naar een andere kamer moest in een couveuse. De verpleegkundige tilde het uit bed en legde het zo in mijn armen. echt super. verlang stiekem ook wel weer naar me werk. hier hebben we natuurlijk wel even een foto van gemaakt. vervolgnes lag er 1 vrouw op de afdeling om te bevallen. en wij hadden het geluk dat we deze mee konden maken. hoe het er aan toe ging zal ik niet zo openbaar op internet zetten maar thuis vertellen. wel was dit een hele belevenins en heeft de vrouw heel wat te lijden gehad. en gaat het heel anders als in nederland. en is het eigenlijk niet te omschrijven of te vertellen. in ieder geval waren wij een ervaring rijker en hebben we eind van de dag nog rompers en mutsjes uitgedeeld op de kraamafdeling.
Vrijdag kwam ik eind van de middag weer in het ziekenhuis terecht. mike was niet echt lekker en was dit al eerder van de week. ik vertrouwde de boel niet en 1 van de mamas ook niet dus op naar het ziekenhuis. mariette was met moses in kumasi dus ben ik met 1 van de mamas gegaan en heb later contact gehad met mariette. gelukkig verliep het uiteindelijk sneller en gingen we met antibiotica malariamedicatie paracetamol en iets voor de misselijkheid naa rhuis. Bij de uitgang lag een man op een branchard. ik vond het lijken of hij was overleden. dit bleek ook later hhet geval. zo iemand staat dan dus pal voor de ingang van het ziekenh=uis . vond dit echt mensonterend. gelukkig gebeurt dit niet in nederland.
zaterdag kwamen de 3 nieuwe vrijwilligers en weer een beetje van mij leeftijd. erg gezellig!!!
ook kwmaen mariette en moses met een nieuwe auto voor hun zelf waarmee we nu de dorpjes in kunnen echt een onwijs mooie auto. en hebben met mariiette gelijk even een proefritje gemaakt.
maandag hebben we de bedjes opgehaald die we van het sponsorgeld hebben gekocht. ze zijn erg mooi er moeten nu alleen nog matrasjes in. ook me visum opgehaald en ik mag gelukkig nog blijven.
donderdag zijn we naar de school van esther, yaw kwabena en belinda en kwasi geweest. we hebben wat les meegevolgd was leuk om mee te mochen maken. maar wel zijn ze hier van de harde hand en wordt er dus veel met een stokje geslagen. iets wat met irriteerde.
s middags zijn we naar het dorpje van Adwoa en Rose geweest. om medicijnen uit te delen die we van het gesponsorde geld hebben gekocht. dit was erg leuk om te doen en een hele beleving. vervolgens zijn we door gegaan naar het dorpje van mafia dit is eigenlijk geen dorpje maar een huis in een soort rimboe. we moesten een heel smal pad over met de auto waar je niet zou denken dat een auto zou rijden. ook hier hebben we nog wat medicijnen uitgedeeld en zijn we nadat mafia haar moeder had gezien met mafia weer terug naar huis gegaan. ze was blij dat ze weer naar hanukkah mocht.
verder gaat het goed op hanukkah en zijn we druk bezig met schorten maken. zie ook de site van de stichting.
luek om te zien dat joseph en joshua echt vrienden zijn en zich steeds meer ontwikkelen.
dit was het weer voor deze keer. morgen sinterklaas vieren en verder kijken wat de week ons gaat brengen.
heel veel liefs van mij
heel veel liefs van mij
04 December 2009 - 10:56
Janita, Mama & Douwe:
Hey Zus, dochter en schoonzusje!
Wat een verhaal! Wat gaaf dat je mee mocht in de verlosafdeling van het ziekenhuis! Janita lijkt het al veel minder om te gaan bevallen...HAHA! En je moeder is jalours!
We genieten erg van je stukje, wel weer heftig om te lezen over die man met de brancard en de kinderen op school. Douwe komt wel even een hartig woordje met die docenten spreken ;). Met een beetje geluk is hij er dinsdag al :P..
Wat leuk dat de bedjes er ook al zijn, is dat een sinterklaaskadootje?
Geniet er nog even van meis, en tot bijna!
xxx -
04 December 2009 - 17:10
Maaike :
Nou je hebt weer heel wat beleeft ,het schiet nou al op ,als je weer thuis komt Het is hier vies weer ,en donker groetjes Willem Maaike -
06 December 2009 - 14:23
Wilma En Charles:
hoi Corina,Leuk om in je verhaal te lezen dat je het nog naar je zin heb, vooral nu er meer leeftijdagenoten zijn!! Leuk dat je ook een dag op de vk hebt gelopen. Geef je "dalla"een knuffel van mij, fijn dat ze het zo goed doet. Krijg je de kids nog steeds aan tafel en in de stoeltjes? Verheugen ons nu al om volgend jaar weer alle ontwikkelingen te zien, Bedankt voor alle bouwverslagen,zien de anderen nog tegemoet, groetjes aan Marja nog een leuke tijd, wilma en charles -
06 December 2009 - 20:01
Diana:
Hoi hoi!
Zo heb eindelijk door waarom mn berichtjes steeds niet geplaatst werden: khad mn naam niet ingevuld! Handig dat ik daar achter kom als je al bijna naar huis kom...
Heb je een leuke Sinterklaasavond gehad? Vast een heerlijk avondje die je niet snel zal vergeten!
Blijf genieten van je laatste weken, hier blijft toch alles hetzelfde!
Liefs Diana
08 December 2009 - 22:16
Jenno En Henrike:
Hallo Corina,
Wat een prachtige, intensieve tijd heb je daar. Ik heb al je verslagen mee gelezen vanaf het begin en af en toe staat het kippenvel me op de armen van de indrukwekkende dingen die je daar mee maakt. Ik wil je een hele goede reis wensen en zorg dat je de dikke jas bij de hand hebt want de temperaturen die ik bij jou voorbij zie komen hebben we hier niet hoor. -
12 December 2009 - 06:59
Heleen:
Heeee Corina,
Men over 10 dagen ben je alweer in het kouwer kikkerlandje!
Geniet nog meer ff dubbel deze dagen van het weer en de rest!
Liefs Heleen -
13 December 2009 - 09:14
Ada Zwarteveld:
Lieve Corina,veel sterkte en liefde toegewenst met het afscheid nemen.Voor beide kanten. Dat zal best moeilijk zijn.
je bent je zo verbonden gaan voelen met de mensen daar! Denk maar aan het lied van Marco Borsato: afscheid nemen bestaat niet. Liefs uit Harderwijk. -
14 December 2009 - 08:11
Aarnout & Els:
Ha Corina,
Zo het zit er alweer bijna op. Nog een week en dan kom je weer naar huis. Zo te lezen heb je het prima naar je zin gehad en daarom zal het afscheid nemen wel moeilijk zijn. Nou nog even er van genieten hoor! We wensen je alvast fijne feestdagen thuis en een hele goede terugreis. -
14 December 2009 - 11:16
Elles:
Corretje!
Bijnaa weer naar huis en terug naar je familie.. En ik kijk weer uit naar het thee drinken!! :)
Sterkte met het afscheid.. Het zal moeilijk zijn om al het moois daar achter te laten! Denk aan je!
XX