weer veilig thuis - Reisverslag uit Biddinghuizen, Nederland van Corina Zwarteveld - WaarBenJij.nu weer veilig thuis - Reisverslag uit Biddinghuizen, Nederland van Corina Zwarteveld - WaarBenJij.nu

weer veilig thuis

Door: Corina

Blijf op de hoogte en volg Corina

24 December 2009 | Nederland, Biddinghuizen

Ik ben weer veilig thuis.
ik zal jullie allemaal op de hoogte brengen van de belevenissen van de afgelopen week.
Woensdag zijn we de rapporten op gaan halen op de scholen van de kinderen. Iedereen, behalve Anita, had een heel goed rapport. Nu heeft dus iedereen ook vakantie gekregen tot ongeveer half januari.
Donderdag ben ik met Belinda en Esther naar de stad geweest om cd's te halen die ze op Hanukkah veel draaien zodat ik ze thuis niet vergeet. maar natuurlijk in alle 5 de cd-winkels uitverkocht. was het een nummer 1 hit en nu nergens meer te verkrijgen haha. helaas pech gehad onder het genot van een ijsje weer lekker terug gegaan naar huis.
Vrijdag zijn we s'avonds naar de kerk geweest van Grace samen met esther, anita malamissy en een andere vrijwilliger. Het was niet helemaal te volgen omdat een groot stuk in het twi was. maar we werden geholpen bij het dansen haha. waarna wij ons plek kwijt waren waar we ook alweer zaten. op laatst moesten wij van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld op het podium komen om ons zelf voor te stellen. er zaten ongeveer 300 man. dit is iets waar ik totaal niet van hou maar het was natuurlijk wel goed bedoeld.
Zaterdag hebben we vossenjacht met de kinderen gedaan. Dit was zeer geslaagd en erg leuk. De kinderen moesten bij de vos het beroep raden en dan kregen ze een letter. met die letters moesten ze een woord maken. Ik de hele tijd maar vragen wat het woord nou was en of ik kon helpen. maar ze wisten niet meer wat voor woord het was en ik kon niet helpen. ik had niks door maar daar was een rede voor. want uit het woord kwam; thank you Corina. erg leuk bedacht.
zondag was mijn laatste dag. David kwam de kerk doen en s'middags de kinderen getrakteerd op een ijsje. Was erg lekker.verder deze dag lekker genoten en leuke dingen gedaan met de kinderen. ook kwamen er s'middags nog kinderen van een één of andere instelling een gift brengen. Echt gigantisch veel aan eten en drinken voor de komende tijd voor de kinderen van Hanukkah. Wat een belevenis!
En toen was het maandag. Moest weg. Besefte dit niet totdat er echt afscheid genomen werd. Zelfs Vivian was dit ontroerde me wel even. Vervolgens van één van de mama's een ketting en oorbellen gehad. Van anita een tasje voor me mobiel. en vervolgens werd er gezongen en gebeden voor mij. Waarbij ik nog brieven een beeldje en een schort kreeg. Erg leuk maar wel verdrietig om weg te moeten gaan. onder het geluid van de sirene van de auto gingen we dan ook daadwerkelijk naar het vliegveld. Op een gegeven moment riep Mariette mij dat ik moest komen en stonden daar alle kinderen als verrassing op het vliegveld. vanaf het dak werd ik nog even uitgezwaaid. wat een verrassing! maar erg leuk. het vliegtuigje vertrok op tijd maar er was weinig te zien door de bewolking. om 12.30 uur was ik op het vliegveld van Accra. waar ik s'avonds om 23.35 uur zou vliegen. ben me tijd door gekomen met puzzelen bellen en vooral mensen kijken. Wat valt er veel te zien op zo'n vliegveld. uiteindelijk zaten we om 02.00 uur nog niet in het vliegtuig. Maar in de tussentijd wat nederlanders tegengekomen dus de tijd ging toen wat sneller. gelukkig hoefde we niet in libië te wachten en landen ik een uurtje later op schiphol. na wat lang wachten op me tassen kon ik eindelijk de familie in me armen sluiten. het was allemaal nog een beetje onwerkelijk.
nu weer thuis en het bevalt me goed. mis wel hanukkah maar weet dat ze daar in super goede handen zijn en zonder mij ook af kunnen.
moest ook wennen aan de vreslijke kou. maar gelukkig went dit weer. de sneeuw was in ieder geval een prachtig gezicht vanuit het vliegtuig.
nu hoop ik iedereen de komende tijd in het echt te zien. en me verhalen in het echt te vertellen.
iedereen heel erg bedankt voor het medeleven de afgelopen tijd. deed me erg goed.

tot gauw

liefs corina

• 24 December 2009 - 14:29

Fam De Iongh:

Hallo Corina
    Fijn dat je weer thuis bent
    Wij hoorden het van je zus
    Die was er ook heel blij om
    Het zal voor jou wel heel koud hier zijn
    Want dat is wel een anders als daar
    Geniet van de kerstdagen thuis met allen die je lief zijn
    Prettige kerstdagen en de Beste wensen voor 2010
    Groeten Hanny en Henk

• 24 December 2009 - 14:30

Lonneke:

Hee meisje!
    Ik heb al je verhalen met heel veel plezier gelezen, echt heel gaaf! Stiekem hoop ik ook nog een keer zoiets te gaan doen! Volgens mij heb jij een te gekke tijd gehad, al zul je ongetwijfeld ook wel eens minder makkelijke momenten hebben gehad!
    Nu weer lekker thuis met je familie, ik wens je hele fijne kerstdagen met elkaar toe! En hopelijk tot snel!:D
    Liefs Lonneke!

• 24 December 2009 - 16:48

Maaike :

Je verslag gelezen ,en best moeilijk om dan afscheid te nemen Fijne feestdagen ,en een goed en gezond nieuwjaar groetje sWillem Maaike

• 24 December 2009 - 18:43

Marie:

Hallo Corina,
    Wekom thuis in ons koude, maar witte Biddinghuizen.
    Mooi om je verslagje weer te lezen.
    We wensen jou en je familie een fijne kerst toe en een goed en vooral gezond 2010.
    Voor straks veel succes in je nieuwe baan.

Henk en Marie